БСП Стара Загора
БСП Стара Загора / Dariknews.bg
Коалиция "БСП за България” регистрира в Общинската избирателна комисия в Стара Загора пълна листа от 51 кандидати за Общински съвет и кандидата си кмет проф. Иван Върляков.
 
Според него е необходима дългосрочна, поне 10-годишна перспектива за развитието на Стара Загора и обеща безкомпромисно разпределяне на публичните средства. „За да има община, трябва да има хора и затова за мен ще бъде показателно, когато младите поискат да дойдат да живеят, работят и да създават семейства в града ни. Смятам че знам, смятам, че мога и има какво да дам. Моят принцип е-прогресът, пътят напред винаги е по-лесен чрез сътрудничество, а не чрез конкуренция”. В кметската кампания проф. Иван Върляков влиза с професионализма, безспорния си научен авторитет и 20-годишния си опит в сферата на местната власт и самоуправление.
 
Местните социалисти определят изминалия мандат на управлението на ГЕРБ като време на пропуснатите възможности, особено в социалната политика. Това беше мандат на бързото харчене на големи бюджетни и европейски средства, без дългосрочна идея и визия за развитието на общината, е мнението на председателя на Общинския съвет на БСП Валентина Бонева. Ето защо, ангажимент в предизборната кампания на местните социалисти за кмет и бъдещ Общински съвет, ще бъде социалната политика. Те ще настояват за повече обществени обсъждания, за пълна прозрачност при формирането на местния бюджет, както и за по-ефективен контрол върху дейността на общинските предприятия и за постепенно изпълнение на основните комунални дейности от общински дружества на по-ниска цена и по-високо качество. Новият Общински съвет да излезе от досегашното си подчинено положение спрямо кмета, да има повече чуваемост към предложенията на всяка една група в него и да се вслушва в гласа на гражданите, призовават от БСП.
 
Водач на листата на кандидатите за местния парламент е проф. Иван Върляков, а в нея са  включени професионалисти от различни области, като близо половината от тях са на възраст до 45 години.
 
Коалиция "БСП за България” излиза с осем предложения за кметове на населени места- Братя Кунчеви, Горно Ботево, Загоре, Змейово, Кирилово, Малка Верея, Оряховица и Хан Аспарухово.

Подкрепа имат независимите кандидати за кметове в селата Калояновец, Еленино и Маджерито.