Продължават да се събират пари за Мишо
Продължават да се събират пари за Мишо / netinfo

Много съм щастлива, че хората откликнаха. Все още има добро. Убедена съм, че ще успеем да съберем парите, коментира пред Дарик учителката Димитринка Костова, която призова родителите вместо цветя за 15 септември да дарят парите за лечението на неин ученик.

Все още не е ясно колко са събраните пари за лечението на второкласника Михаил Иванов, тъй като кутията е запечатана. Всеки, който желае може да помогне. Събраните средства ще бъдат предоставени на майката на детето, а след това кутията отново ще бъде поставена в 11 ОУ „Николай Лилиев".

Утре ще има дежурни майки, които ще продължат да събират пари. За операцията учителката разбира през месец юли, малко след инцидента. Първоначално е имало идея да не се купуват цветя, а с парите да се купят книжки за децата. След като разбира за необходимата операция обаче, Димитринка Костова се среща с родителите и решават парите да бъдат дарени за лечението на Михаил.

След травма, причинена от друго дете, Михаил Иванов загубва зрението на дясното си око. Детето се нуждае от спешна операция (премахване на катаракта,поставяне на леща и присаждане на роговица) в Израел.Сумата за интервенцията е 12 000 долара и е непосилна за семейството.