Стара Загора
Стара Загора / община Стара Загора
До 15 април се приемат предложения за Награда„Стара Загора“ за 2020 година. Отличието се присъжда по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. Номинациите могат да бъдат направени от държавни и общински органи; обществени и професионални организации и творчески сдружения, както и от граждани на Община Стара Загора.
 
Наградата „Стара Загора“ се присъжда в две направления: наука и образование; култура и изкуство. Кандидатите в направление „Наука и образование“ трябва да са изявени професионалисти с доказан принос и иновативни подходи в учебно-възпитателната работа. Ученици на кандидатите да имат участия и класиране на призови места в състезания, конкурси и олимпиади на областно, национално и международно ниво.
 
За присъждане на наградата „Стара Загора“ в направление „Култура и изкуство“ се номинират хора със значими постижения в областта на литературата, изобразителното изкуство, архитектура, музика, театър, танцово изкуство, фотография, съвременни визуални изкуства.
 
За награда „Млада Загора“ номинации могат да се правят до 15 май. Те могат да бъдат за учащи с изключителни постижения и извоювани награди от национални и международни състезания, олимпиади и конкурси в сферата на науката и образованието; културата и изкуството.
 
Кандидатите трябва да са класирани на призови места на регионални, национални или международни олимпиади, конкурси и състезания или да са разработвали и участвали в училищни, общински, регионални, национални или международни проекти с принос за утвърждаване  на авторитета на учебното заведение, както и да  имат личен авторитет сред съучениците си и учителите в съответното учебно заведение.