Приемат бюджет на първо четене в Казанлък. Съветниците гласуват и промени за металните гаражи
Приемат бюджет на първо четене в Казанлък. Съветниците гласуват и промени за металните гаражи / netinfo

Бюджетът на Община Казанлък за 2013 ще приемат общинските съветници на първо четене на заседание, което започва в 10 часа.

Освен въпросът за парите, с които ще разполага общината през тази година, старейшините ще гласуват създаването на общинско предприятие „ Комунална дейност и подръжка на инфраструктурата", както и сключването на договор с фирма „Грийнпланет" за изграждане на сепарираща система за битови отпадъци на територията на общината. Договорът, който съветниците трябва да одобрят с фирмата, е за 10 години.

В дневния ред на заседанието са включени и въпроси за дофинансирането на маломерните и слети паралелки на територията на община Казанлък с 31 хиляди лева, приемане на общинска програма за закрила на детето за 2013 година, както и въпроси запублична общинска собственост. Такъв е въпросът с читалище „Иван Недялков," което се предлага да се извади от списъка на имоти публична общинска собственост и стане частна общинска собственост. По този начин базираното на негова територия читалище „Възродена Искра" ще трябва да заплаща наем в размер на 321 лева месечно.

Сред важните въпроси за дебат от страна на съветниците е и предложението за Промяна на правилника за дейността на обществения посредник. Промяната, която се предлага от председателя на Общинския съвет, е правомощията на обществения посредник да се прекратява с изтичане на мандата му, независимо дали има или няма избран нов.

На заседанието общинските съветници ще приемат и промени в Наредба №15 за разпореждане с общинско имущество. Сред промените, които предстоят за гласуване са и тези, свързани с металните гаражи на територията на Казанлък. Ако съветниците одобрят предложените текстове, то металните гаражи в кварталите вече ще се поставят на специално отредени схеми и терени от Общински експертен съвет по устройство на територията, одобрени от главния архитект. Всеки гражданин, който не съблюдава новите схеми ще заплаща глоби и санкции, достигащи до 5 хиляди лева. При положение, че местата на определен терен са по-малко от желаещите да поставят там своите МПС-та ще се разиграват търгове за съответните места, предвиждат внесените промени. Лица, които имат неуредени отношения по сключени договори към датата на подаване на заявлението за подаване на терен за метален гараж, няма да имат право на това.