/ netinfo
На 9 май, в 11:00 часа в Пресклуб БТА заповядайте на пресконференция, на която ще бъде представен творческият колектив на подготвяната премиера - нова камерна опера „Любов и ревност“, която се представя за първи път в България.

Най-младата цигуларка в оркестъра на Старозагорската опера

На 15 май, Държавна опера-Стара Загора ще представи новата камерна опера „Любов и ревност“ от Албена Врачанска. Произведението е написано  специално за Старозагорската опера. Режисьор е Елена Стоянова. Сценографията  и костюмите са на Кристиан Леков.

Фурор на Старозагорската опера със спектакъла „Мадам Бътерфлай“ в Одрин

Диригент е Алекс Сансо от  Испания. Либретото на първата част - "Любовниците" е на Светла Георгиева, а на втората – „Ревност“ - на Питър Табит Джоунс. Преводът е на Бисера Виденова. Участват солистите Нели Нечева, Камелия Стойчева, Елена Мишинова, Пламен Кумпиков, Игнат Желев, Елена Баръмова, Петя Петрова, Тереза Бракалова, Николай Моцов, Димитър Зашев и други

За първи път: Представят „Турандот“ с кукли

„В "Любов и ревност" се разглежда темата за самотата през една особена призма. Човекът на 21в е изправен пред един на пръв поглед отворен и глобализиран свят. Липсват реални граници, но между хората са издигнати стени.

Стара Загора е домакин на Втория международен хоров фестивал „Августа Траяна“

Всички живеят в собствен свят, затворени и отчуждени от света и историята на другите около тях
. Макар и да съществуваме в едно и също време-пространство ни
делят вселени", каза Елена Стоянова, режисьор
Държавна опера-Стара Загора