опера Стара Загора
опера Стара Загора / netinfo
Студенти /магистърска степен/ в Национална музикална академия /НМА/„Проф.Панчо Владигеров“ от класовете на проф.Нико Исаков, доц.д-р Иванка Нинова, проф.Жасмина Костова, доц.д-р Николай Моцов, проф.д-р Свилен Райчев, проф. д-р Мария Белчева, проф. Мила Дюлгерова, проф. Илка Попова, ще очароват старозагорската публика с концерт. Той ще се състои на 21 април от 16 часа на сцената на операта. Диригент на концерта е проф.Ивайло Кринчев – главен диригент на Държавна опера-Стара Загора и заместник-ректор на НМА.
 
В програмата на Оперната гала ще чуете най-популярните арии и дуети от оперети и от оперите „Дон Жуан“ от В.А.Моцарт, „Севилският бръснар“ от Дж.Росини, „Мария Десислава“ от П.Хаджиев, „Кармен“ от Ж.Бизе и др.
 
Елена Петрова вече има своите прекрасни изяви на сцената на Държавна опера-Стара Загора в ролята  на Мими в „Бохеми“ от Дж.Пучини, в съвременната гръцка опера „Пламъци в платната на нощта“ и в оперетите „Парижки живот“ от Ж.Офенбах /Метела/и „Царицата на чардаша“ от И.Калман /Силва/.
 
Калина Жекова видяхме в ролите на Керубино в „Севилския бръснар“  от Дж.Росини и  Норина в операта „Дон Паскуале“ от Г.Доницети, а Елена Мишинова участва в ролята на Джеси в едноактната опера „Махагони“ от Курт Вайл.