автобус
автобус / Община Стара Загора, архив
С 30 стотинки да се повиши цената на билета за пътуване в градския транспорт, предлага администрацията, а целта е да се стимулира предварителното закупуване на билети и карти.
 
Според предложението, пътник, който е закупил билет за еднократно пътуване преди качването си в превозното средство или от автомат, както и билет, закупен от превозното средство, трябва да заплати 1.30 лева.
 
В началото на месец юли в общината е постъпила докладна от инж. Димитър Авджиев – Управител на „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД за необходимостта от увеличаване цената на градския билет и утвърждаване на промени на действащата тарифа и превозни документи, издавани от дружеството.
 
За да може дружеството да продължи да поддържа високото качество на услугата за обществен превоз на пътници, да предлага модерен обществен транспорт и да бъде атрактивно за своите служители е необходима актуализация на цената на градски билет, като тя бъде завишена с 0,30 лв, е записано в докладната.
 
Всички цени на абонаментни карти за пътуване са получени на база цена на градски билет – 1.30 лв. Предложените промени са насочени най-вече към добавянето на нови видове превозни документи /поради нови възможности дадени от АСТ/ и промени в отстъпките при покупка на определен брой и вид превозни документи. Важно уточнение, свързано с въвеждането на АСТ, е че при покупка на абонаментна карта на електронен носител ще има ограничение в броя на пътуванията в рамките на месеца, за който важи абонаментната карта, а не както досега неограничен брой пътувания в рамките на месеца“, са част от мотивите на предложението.
 
То е включено в дневния ред на предстоящата сесия на Общинския съвет в Стара Загора, която ще се проведе на 30 юли.
 
Цялото предложение за промени в действащата тарифа вижте тук:https://www.starazagora.bg/uploads/posts/144.pdf