Празник на розата във Фукуяма. Казанлъшката царица там
Празник на розата във Фукуяма. Казанлъшката царица там / netinfo

Празник на розата се провежда днес в побратимения на Казанлък японски град Фукуяма. В карнавалното шествие там, освен местната Царица Роза участва и казанлъшката Царица Роза 2011 Симона Петкова. Двете ще дефилират по японските улици  днес от 11 часа,  заедно с местни самодейци и жители на Фукяма.

Вече седмица продължава официалната визита на казанлъшката Царица Роза в Япония, която е подарък от посолството на Япония в България. Срещи с ученици от Фукуяма, както и в дом за стари хора са били сред визитите, впечатлили силно Симона Петкова
В рамките на посещението си казанлъшката Царица Роза се срещна и с кмета на побратимения на Казанлък японски град Ахира Хара , на когото връчи поздравително писмо, по повод празника от кмета на Казанлък Галина Стоянова и специален плакет на общината.


Фукуяма е японския град на розите, а жителите му имат амбицията до 2016 година да го превърнат в истинска розова градина, като засеят по улиците на града си 1 милион рози.


През изминалите дни казанлъшката Царица Роза имаше среща и в посолството на България в Япония.


През следващата седмица 15 дневната визита на Симона Петкова в Страната на изгряващото слънце продължава, с посещения в Токио.
Впечатлена съм от топлотата на японския народ, от неговия оптимизъм и ведро отношение към живота, сподели за съгражданите си казанлъшката царица.
Симона Петкова бе избрана за Царица Роза на Казанлък на специална церемония на 27- ми май миналата година.
В момента тя е студентка по право в ПУ „ Паисий Хилендарски".
Посещението на Царица Роза 2011 в Япония завършва на 2-ри юни.