Правят музей на мястото на бившия ресторант Аязмото
Правят музей на мястото на бившия ресторант Аязмото / Община Стара Загора

Музеен обект ще има по всяка вероятност на мястото на бившия ресторант „Аязмото", съобщиха от ръководството на община Стара Загора. Обектът е собственост на общината от началото на 2013 г. след като преди това бе на бизнесмена Стойчо Кълвачев. За ресторанта общината плати 280 000 лева.

В края на миналата година бе проведено и обществено обсъждане за бъдещето на ресторанта. На него бяха предложени над 20 идеи.

Най-атрактивната, представена и визуално пред присъстващите, бе на архитект Иван Киряков-младши. Той предложи на мястото да се изгради панорамна площадка с параметричен дизайн, образуваща многофункционален комплекс.

„Мисля, че е най-добре там да има нещо като музей на открито, нещо, което да разказва за историята на Аязмото. Освен това от там туристите, които идват ще могат да си купуват сувенири с различни символи", обясни кметът Живко Тодоров. Проектът трябва да бъде реализиран в следващите две-три години.

Ръководството на общината работи активно и по още един обект свързан с територията на парк „Митрополит Методи Кусев" - ремонтът на Летния театър. „Чакаме положително решение на проекта, който вече сме изготвили", обясни заместник кметът Иванка Сотирова.