Повече ученици в пребазираното Четвърто ОУ Кирил Христов
Повече ученици в пребазираното Четвърто ОУ Кирил Христов / DarikNews.bg

Повече първокласници са записани през новата учебна година в пребазираното Четвърто основно училище „Кирил Христов". Няма отлив на деца, каквито бяха първоначалните притеснения, коментира директорът на учебното заведение Господин Балакчиев. 658 са учениците, които от тази година ще учат в сградата на бившето Десето основно училище.

Повече ученици в пребазираното Четвърто ОУ "Кирил Христов"
netinfo

Нова конферентна зала с мултимедия, нова училищна мебел за стаите, два оборудвани компютърни кабинета, много добри условия за обучение на малчуганите от подготвителната група, са само част от придобивките, с които започва учебната 2012-2013 година. Предстои да заработи и информационна система с дневното разписание по часове и кабинети, похвали се още директорът. Учебната година в Четвърто основно започва и с повишен брой на преподавателския състав.

Повече ученици в пребазираното Четвърто ОУ "Кирил Христов"
netinfo

25 хиляди лева от училищния бюджет са вложени в оборудването, а общината е предоставила около 31 хиляди лева за ремонтни дейности. Припомняме ви, че сградата на бившето Десето основно училище беше част от шумно рекламирания проект „За децата на Стара Загора-с отговорност и любов", т.е. вложените стотици хиляди европейски пари за ремонт трябваше да гарантират добро изпълнение за години напред. „Вложените допълнителни средства са заради недобре завършения ремонт по проекта, необходима бе и доставка на нови мебели, за да може децата да се обучават в модерна среда", коментира кметът Живко Тодоров.

Повече ученици в пребазираното Четвърто ОУ "Кирил Христов"
netinfo

На предстоящата септемврийска сесия ще бъде предложено закриването на Десето основно училище „Кирил и Методий" заради липсата на прием за новата учебна година. Напрежението около пребазирането на учебните заведения в Стара Загора вече е туширано, увери кметът Тодоров. „Това решение не е взето с лека ръка. Десето-старо училище с традиции, вече няма да съществува, заради дългосрочен лош мениджмънт и неглижиране на проблемите", коментира и председателят на ресорната образователна комисия в Общинския съвет Бояна Буюклиева.