Повече пари за селата в община Стара Загора
Повече пари за селата в община Стара Загора / DarikNews, Невена Божкилова
Повече пари за селата в община Стара Загора
50349
Повече пари за селата в община Стара Загора
  • Повече пари за селата в община Стара Загора

С близо 200 хиляди лева повече са предвидените средства тази година от бюджета за подобряване на инфраструктурата и облагородяването на селата в община Стара Загора. Предходната година сумата е била близо 500 хиляди лева. Сега амбицията е около 700 хиляди лева да бъдат разпределени за малките населени места. Принципът ще бъде различен от досегашния. По големите села, в които има сериозни инфраструктурни проблеми ще получат повече средства. Общо 17 села от общината, като например Хрищени, Дълбоки, Богомилово и т.н., ще имат по-крупна субсидия, за да се види краен резултат, аргументира се кметът Живко Тодоров. Така за кратък период от време ще бъдат обхванати всички села и ще има по-траен резултат, обясниха от общината на днешната среща с кметовете на от селата в община Стара Загора.

Общо над един милион и половина лева са средствата, предвидени в бюджет 2012 за разходите на селата - осветление, почистване, заплати на кметове и кметски наместници и др.

Кметът Тодоров уточни, че има централна субсидия за ремонти по четвъртокласната пътна мрежа. Тази година средствата ще бъдат насочени за пътя Колена - Люляк. „Там положението е сериозно. Има и свлачище. Може да се стигне и до инциденти, ако се остави така положението".

От 5 март стартира кампанията за събиране на местните данъци и такси по селата, уточни Цанка Ганева - директор Дирекция финанси в общината. Подробности може да чуете в прикачения звуков файл.