/ IStock
Районният съд в Казанлък наложи постоянен арест на 21-годишния младеж, обвинен в кражба на пари и хранителни продукти от 75-годишна жена. 

Млад мъж нападна и ограби възрастна жена в Казанлък

Престъплението е извършено на 12 май в Казанлък, а извършителят е употребил сила. Районният съд е приел, че от всички събрани в хода на разследването доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, в което е обвинен. Според съдебния състав съществува реална опасност младият мъж да извърши и друго престъпление. Той е осъждан и е извършил деянието в изпитателен срок, определен с предходна присъда.  

Определението на съда подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжния съд в Стара Загора в тридневен срок, посочват още от пресцентъра на институцията.
Престъплението е извършено около 11:45 часа на улица в Казанлък, уточняват от Областната дирекция на МВР в Стара Загора в информационния си бюлетин. След употреба на сила, мъжът е отнел от жената чанта, в която е имало портфейл с лична карта, пари и хранителни продукти. Мъжът е жител на Николаево, посочват още от дирекцията. 
Ралица Стефанова/БТА