/ Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство, образувано на 14 януари за отпадъци от разнородни материали, с неустановен вид и произход, не по установения ред.

Експерт по Ндрангета за това дали италианската мафия складира боклук в България (ВИДЕО)

Те се намират източно от административната сграда на площадка „Брикетопроизводство“, в землището на село Обручище. Тя е отдадена под наем на търговско дружество със седалище в Гълъбово.

Работи се по сигнал, който е постъпил в полицията вчера. Разследването е започнало към 16:00 часа на 14 януари и в момента полицейските служители са на терен. 

Изискват се документи на фирмата, но с какво се занимава търговското дружество и кой го представлява, ще стане ясно на по-късен етап”, коментира говорителят на Районна прокуратура Стара Загора прокурор Надежда Белчева. 

Спецпрокуратурата влезе в МОСВ заради водата и боклука, разпитват 30 души (СНИМКИ/ВИДЕО)

Производството е започнало с оглед, на който са присъствали Дичо Атанасов, окръжен прокурор и районният прокурор Гриша Мавров. Първоначалните процесуално-следствени действия са извършени под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора, Окръжна прокуратура, ДАНС и ОД на МВР. 

Разследването по производството се провежда под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора, като ще бъде наблюдавано от прокурор при Териториално отделение-Гълъбово на Районна прокуратура.

Фирмата, запалила магистрала „Струма“, складирала боклука на Ндрангета в Плевен

Към момента се проверяват всички версии и продължава извършването на неотложните процесуално-следствени действия, като се установява вида, количеството и произхода на установените отпадъци, както и основанията за съхранението и управлението им.

Срокът за разследване на досъдебното производство е два месеца.