/ ThinkStock/Getty Images
От началото на ноември започва 4-модулно безплатно обучение за ученици по информационно обучение. Те ще бъдат разделени в две възрастови групи – 5-7 клас и 8-12 клас. Записването ще бъде в специално създадена платформа, която ще бъде активна до края на седмицата.

Заниманията ще бъдат през делничните дни, в часове, съобразени с учебната програма на участниците. Първият модул ще се състои в зала на ППГ „Гео Милев“.Безплатното обучение получава подкрепата и на три от големите технологични и стартъп компании у нас.
 
Високотехнологична академия отваря врати в Стара Загора

Проф. Живка Овчарова
-едно от водещите имена в тази сфера и част от Техническия университет в Карлсруе и центъра му по виртуално инженерство, ще запознае учениците с първите стъпки и процесите на  виртуалната реалност, част от третия модул на курса.
 
Обучението е съвместна инициатива на общинската администрация, народния представител Радостин Танев, преподавателя по информатика Павлин Пеев и три от големите IT фирми у нас.
 
„Идеята ни е да създадем една устойчива във времето еко система, в която учениците да получат знания по информационни технологии, които ще им бъдат полезни и интересни. Ако искаме подготвени кадри, такива от които има нужда бизнесът, то обучението е първата и най-важна стъпка.

Павлин Пеев е един от доайените в областта на информатиката
, което дава летящ старт от знания на участниците в обучението. Той ще даде базата и ще води първия модул от обучението, върху която ще надграждат останалите три части“, обясни депутатът Радостин Танев.
 
Стара Загора е приела покана да бъде част от Европейската мрежа от стартъп градове, инициатива на Европейската комисия и еврокомисаря Мария Габриел.