/ iStock/Getty Images
Районният съд в Казанлък наложи ефективно наказание от година и два месеца “лишаване от свобода” при първоначален общ режим и глоба от 9000 лева на 58-годишен мъж за притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси, и за отглеждане на растения от рода на конопа и държане на наркотично вещество, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в Стара Загора.

Присъдата е след одобрено от съда споразумение между обвиняемия, неговия защитник и представител на Районната прокуратура в Стара Загора, Териториално отделение – Казанлък.

Пред съдебен състав подсъдимият, който вече е осъждан, се призна за виновен за това, че на 4 август 2021 . в село на територията на община Казанлък е държал огнестрелно оръжие – самоделна ловна пушка, пригодена за стрелба с ловни патрони, както и боеприпаси за огнестрелни оръжия, без да притежава надлежно разрешение.

Други две обвинения, по които мъжът призна вината си, са, че на неустановена дата през 2021 г. е засял и отглеждал в дома си 35 растения от рода на конопа на обща стойност 19 452 лева и на 4 август 2021 г. е държал в дома си високорисково наркотично вещество коноп на стойност почти 990 лева.

В съдебната зала подсъдимият заявил, че разбира последиците от споразумението, подписа го и декларира, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред.
БТА