протест
протест / DarikNews.bg
Ден след националния протест срещу правителството в София, пред сградата на областна администрация в Стара Загора се събраха недоволни от управлението, които скандираха „Оставка“.

По думите на председателя на партия „Възраждане“ и организатор на протеста Искра Михайлова, единствената алтернатива е свикване на честни и демократични избори, които да доведат до управление, насочено към българския интерес.

„В Стара Загора правим символичен показ, че ние няма да се откажем. Вчера беше само една крачка към искането ни за оставка на това правителство. Ние искаме съд и затвор за хората, които доведоха България до тази абсурдна ситуация, в която живеем. Нашето правителство изгуби доверието на народа и се чуди на кого да се продаде, за да остане още малко на власт. Нашите действия ще са до оставката му и свикване на честни и демократични избори. Нямаме право да замълчим, промяната в момента е в нашите ръце“, обясни мотивите за протеста организаторът му в Стара Загора.

Протест с искане за оставката на правителството блокира центъра на София вчера. Демонстрацията беше организирана от партия "Възраждане".