електробуси Казанлък
електробуси Казанлък / община Казанлък
Решение за сключването на три договора за ползването на електробусите гласува на последната за годината редовна сесия Общински съвет – Казанлък.

Договорите уреждат условията за предоставяне на услугата обществен транспорт на Общинското търговско дружество „Балканинвест“ЕООД. Това означава, че общината отдава на общинското предприятие под наем 7-те нови превозни средства, 4-те зарядни станции, новоизграденото депо за съхранение на електробусите.

С новото договаряне се прекратява клауза от действащия договор с частната фирма „Обществен транспорт“, за което тя е предизвестена през месец август.
Частният превозвач ще продължи да изпълнява междуселищните линии, а Общинското търговско дружество поема изпълнението на вътрешноградските линии с новите електробуси.

Продължава подбор на персонала, който ще работи с електробусите: шофьори, монтьори, диспечери и всички други длъжности, които ще бъдат назначени на работа към Общинското предприятие. Успоредно с това се работи по въвеждането в експлоатация на системата за електронен транспорт-електронни табла за движение и електронната система.

Приключването на тези две дейности ще позволи Община Казанлък да въведе новия екологичен обществен транспорт в края на месец януари 2021 година.