договор
договор / община Казанлък
Договор за доставка на модерни електробуси, част от проекта “Интегриран градски транспорт на град Казанлък” – етап 1, подписа кметът Галина Стоянова.
 
Изпълнител на договора на стойност 2 497 000лв., без ДДС е „Екселор Холдинг Груп“ ЕООД, гр.София.
 
В срок до 5 месеца община Казанлък ще получи 5 броя 8-метрови и 2 броя 10,5-метрови електробуси от китайския производител на превозни средства „Alfabus”.
 
През февруари бяха монтирани 23 нови спирки, със светлинни информационни табла, които ще уведомяват за движението на новите електробуси. Два месеца по-късно, през април, на 13 от новите спирки на градския транспорт бяха монтирани фотоволтаични панели, с вътрешни табла за удобство на жителите и гостите на Казанлък, които могат да заредят мобилното си устройство, докато изчакват превозното средство
 
Срокът за изпълнение на проекта бе удължен през юли миналата година с решение на  Общински съвет – Казанлък, по предложение на Кмета Галина Стоянова. Тогава тя алармира, че съществува реална опасност за неизпълнение на основната дейност по проекта, а именно закупуването на електробусите в рамките на стария срок на договора за безвъзмездна финансова помощ, който беше 23 май.
 
До забавянето на проекта за модерен еко транспорт в Казанлък се стигна след 3 опита на Общината да получи оферти за изпълнител и 2 жалби в Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд срещу решение за избор на изпълнител.
 
Финансирането на проекта възлиза на обща стойност 3 690 050.96 лв., от които 503 613.33 лв. трябва да бъдат собствен принос на Община Казанлък.