Общинската конференция на БСП ще е на 29 ноември
Общинската конференция на БСП ще е на 29 ноември / DarikNews.bg, архив

На 29 ноември ще се проведе общинската конференция на БСП. С решение на Националния съвет на партията от 8 август, трябва да се проведе пълен цикъл избори, обясни общинският председател Валентина Бонева.

„Това означава събрания на основните ни партийни структури. През тази седмица събранията приключват. Към момента в състава на общинската организация има 118 партийни организации и три обединени", допълни Бонева.

Дневният ред на конференцията включва анализ на изборните резултати и избор на ръководни органи.

Четири нови законопроекта са внесени от парламентарната група на коалиция "БСП лява България", коментира депутатът от Старозагорски регион Георги Гьоков.

Първият е за промяна в Кодекса на труда, която да даде възможност след 1 януари 2015 година на хората, работещи първа и втора категория да се пенсионират нормално. "Това засяга най-вече миньорите, но не и тези в "Мини Марица-изток", на които са плащани пълни осигуровки", поясни Гьоков.

Левицата ще внесе и законопроект за въвеждане на прогресивното подоходно облагане с балансирана скала, както и промени в Закона за защита на конкуренцията, ограничаващи монополите.

До края на тази седмица ще бъде внесен и проект за изменение на Кодекса за социално осигуряване за спиране нарастването на възрастта за пенсия, допълни Георги Гьоков.