Община Стара Загора е партньор по проект  за спорт на хора с увреждания и деца в риск
Община Стара Загора е партньор по проект за спорт на хора с увреждания и деца в риск / Община Стара Загора

Община Стара Загора е партньор по проект „Спорт за хора с увреждания и деца в риск" на Спортен клуб „Спортна гимнастика" в Стара Загора. Проектът е финансиран от Министерството на физическото възпитание и спорта.

Целта на проекта е създаването на условия и възможности за участието на деца в риск от социалните домове в безплатни системни спортни занимания по спортна гимнастика, за приобщаването им към организирани и системни тренировъчни и спортно-състезателни занимания, с цел подобряване на тяхното здраве, двигателна култура, физическа и психическа дееспособност и социална интеграция, адаптация и създаване на интерес и любов към спорта и спортните занимания.

Община Стара Загора осигурява спортната база и безпрепятственото придвижване на 50 деца, от Домовете за деца „Българка", „Незабравка" и "Теофано Попова", за техните спортни занимания. Продължителността на проекта е до 30 юли. Два пъти в седмицата заниманията се провеждат в гимнастическата зала на стадион" Берое", съобщи Ирина Руняшка от СК „Спортна гимнастика".

С реализирането на този спортен проект се използват възможностите на спорта като превенция срещу негативните влияния на обществото, както и осмисляне и пълноценно използване на свободното време на децата и възможности за бъдеща реализация на спортното поприще.