Няма да се унищожават боеприпаси на полигона в Змейово
Няма да се унищожават боеприпаси на полигона в Змейово / netinfo

“На полигона в Змейово няма да се извършва утилизация. Той все още не е станал натовски, но се борим да получим необходимите сертификати. Няма обаче да го преотстъпваме. Трите съвместни обекта са “Ново село”, “Безмер” и “Граф Игнатиево”. Полигонът в Змейово си остава национален обект”, каза началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков.

Министерството на отбраната ще строи жилища за военнослужещи в Стара Загора. Предстои да бъдат открити общежития и детска градина. Това каза министърът на отбраната Николай Цонев.

“Посещаваме бойните части на Българската армия, за да се запознаем с проблемите им и с жилищното осигуряване. Разпоредили сме при кризи и бедствени ситуации началниците на гарнизони самостоятелно да вземат решения. Смятаме, че военнослужещите трябва във всеки момент да помагат на хората”, каза още министър Цонев. Той връчи 40 книжки на инвалиди и ветерани от войните.

По-рано днес министърът на отбраната Николай Цонев откри в Казанлък социална кухня по проект „Признателност” на Изпълнителна агенция „Социални дейности на Министерството на отбраната”.