ГЕРБ избори
ГЕРБ избори / БГНЕС
Ръководителят на групата съветници от ГЕРБ в Общинския съвет в Стара Загора Николай Диков и Йоанна Фильова са в листата на ГЕРБ за предстоящия вот за ЕП. Водач на листата е еврокомисар Мария Габриел.

Николай Диков е завършил висшето си образование в Технически университет - София през 2009 г. През 2012 г. защитава магистърска степен по специалност „Публична администрация”. От 2011 година е общински съветник в Общински съвет - Стара Загора. От декември 2014 г. до март 2017 г. е член на Съвета на директорите на „Мини Марица-изток” ЕАД. От 2015 година е Председател на група в състава на ОБС – Стара Загора. Председател е на Съвета на директорите на „Мини Марица-изток“.

Йoaнa Гeopгиeвa Йoнчeвa-Фильoвa живее и работи в Казанлък. Завършила е в Бocтън, с бaĸaлaвъpcĸa cтeпeн пo бизнec мeниджмънт и бизнec aдминиcтpaция. Имa и мaгиcтъpcĸa cтeпeн ĸaтo Инжeнep-тexнoлoг oт Унивepcитeт "Πpoф. д-p Aceн Злaтapoв" - Бypгac. Семейна, с три деца.

На шесто и 17-то място в листата за предстоящия евровот са представителите на СДС-Александър Йорданов и главният секретар на сините Илия Лазаров.

Ето пълния списък на кандидатите за евродепутати на ГЕРБ:
  1. Мария Габриел
  2. Андрей Ковачев
  3. Андрей Новаков
  4. Ева Майдел
  5. Асим Адемов
  6. Александър Йорданов - СДС
  7. Лиляна Павлова
  8. Емил Радев
  9. Ивелина Василева
  10. Марин Захариев
  11. Иво Ралчовски
  12. Младен Шишков
  13. Николай Диков
  14. Камен Костов
  15. Йоанна Йончева Фильова
  16. Жечо Станков
  17. Илия Лазаров - СДС