/ БГНЕС
ГЕРБ и СДС представят в неделя кандидатите си за членове на Европейския парламент на специално събитие.
 
ГЕРБ и СДС се споразумяха да участват с единна листа на европейските избори през 2019 г. Преди дни премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на СДС Румен Христов сложиха подписите си под споразумението. В листата ще има двама представители на СДС, като единият от тях ще е на шесто място.
 
ГЕРБ и СДС с предизборно споразумение за европейския вот

Александър Йорданов ще е кандидатът за евродепутат, който ще заеме шестото място в общата листа на ГЕРБ и СДС. Главният секретар на СДС Илия Лазаров ще заеме последното място в листата. „Ще се борим за един по-добър резултат съвместно“, каза тогава Борисов.
 
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че в ГЕРБ очакват да имат най-много евродепутати в следващия Европейски парламент. „Задължително трябва да имаме поне 6 евродепутати, като по всеобщо мнение 7 души също е напълно реалистична прогноза", добави Цветанов.
 
Президентът Румен Радев насрочи за 26 май 2019 г. изборите за членове на Европейския парламент от Република България.
 
Радан Кънев щe e водач на листата на „Демократична България“ за евроизборите

Избирателната активност на Евроизбори 2014 беше 35,84%. По разпределение на мандатите резултатите показаха за ГЕРБ 6 мандата, за Коалиция за България и ДПС - по 4 мандата, България без цензура получи 2 мандата, а Реформаторският блок - 1 мандат.
БГНЕС