/ БГНЕС
Александър Йорданов и Илия Лазаров са кандидатите на СДС за депутати в предстоящия евровот
ГЕРБ и СДС се споразумяха да участват с единна листа на европейските избори през 2019 г. Това съобщи зам.-председателят на партията ГЕРБ Цветан Цветанов преди премиерът и председател на партията Бойко Борисов и председателят на СДС Румен Христов да сложат подписите си под споразумението.

"Нашите структури ще работят еднакво добре за всички кандидати и няма да се правят номера с преференциите както на предишните избори", категоричен беше Борисов.
          
Борисов обещал две сигурни места на СДС

Александър Йорданов и Илия Лазаров са предложените от СДС кандидати за депутати в предстоящите европейски избори, на които ще се явят съвместно с управляващата партия ГЕРБ. Това каза председателят на Съюза на демократичните сили (СДС) Румен Христов. В общата листа са включени двама кандидати от СДС, от които единият ще бъде на 6-то място.

БГНЕС

"Приключи процесът на преговори с ГЕРБ. СДС ще даде всички сили за едно общо явяване", изтъкна Христов след като сложи подписа под споразумението. По думите му решението за избор на кандидатите е бил труден избор.
 
"Имахме 15 номинации, трима се отказахме. Заедно с нашите партньори се спряхме на Александър Йорданов, който ще бъде на 6-то място. Вторият кандидат е главния секретар на СДС - Илия Лазаров", допълни той.
БГНЕС