/ DarikNews.bg
Фирмата, която извършва снегопочистването в града, е работила цяла нощ с наличната си техника. Положен е магнезиев сулфат, който предотвратява заледяване, информира ресорният зам.-кмет Йордан Николов.Общинската пътна мрежа се почиства от 12 машини на PSI, а в града на терен са 9 автомобила на „Грийн партнърс“. 

Сериозен проблем обаче пред почистващите машини създават неправилно паркираните автомобили по улици в централна градска част както и в повечето квартали.

Предупреждават за снеговалежи, студ и вятър

Снегорини не са успели да почистят през нощта по ул. „Братя Жекови“ и в части на кв. „Три чучура-север“ и затова от общината и от фирмата призовават гражданите да осигурят достъп и паркират само на обозначените за това места. През целия ден от общинска полиция ще проверяват  за неправилно паркирани коли и ще налагат глоби. 

Градският транспорт се движи по разписание, закъснение е имало в разписанието само на няколко междуградски линии.Към 8.30 часа няма закъсали автомобили, градският транспорт се движи по график. Във всички села от общината има електричество и вода.

Ще извършваме постоянен контрол върху работата на снегопочистващата фирма, увери зам.-кметът Николов.

На горещия телефон на общината е подаден сигнал, че в СУ „Иван Вазов“ парното не работи. Направена е проверка от Отдел „Образование“ на Община Стара Загора и е установено, че има авария, по която се работи. Учебните часове ще бъдат намалени. Уведомен е и Регионалният инспекторат по образование. За закъсняващи автобуси, в следствие на снеговалежа, също са подадени сигнали. Работи се по отстраняване на авария на няколко неработещи светофара по ул. „Христо Ботев“ и бул. „Славянски“, Цар Симеон Велики“ и „Св. Патриарх Евтимий“. 

Снежната покривка в Старозагорско е около 7-8 см, а на места е повече от 10 см.