Над 150 са танцьорите в Международния фолклорен фестивал в Казанлък
Над 150 са танцьорите в Международния фолклорен фестивал в Казанлък / Община Казанлък

Празникът на розата - Казанлък '2014, е един прекрасен повод да се срещнем с приятели, да им разкажем за омайната роза и за безценното розово масло, да им покажем красивите български народни ритми. Но и да научим повече за техните традиции и обичаи, за техните празници и фолклор.

Една истинска среща на културите е Международният фолклорен фестивал, който, след кратко прекъсване, бе възстановен отново през миналата 2013 г. по идея на Кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

В продължение на три последователни дни - от 6 юни, когато в 16.00 часа е официалното откриване, до закриването на 8 юни в 14.30 часа, на сцената на пл. „Севтополис" ще се изявят над 150 танцьори и музиканти от България, Русия, Унгария, Македония , Китай. Ще имаме удоволствието да се насладим на пъстрия колорит от костюми, багри и ритми, които ще ни поднесат Ансамбъл за народни песни и танци „Искра", фолклорен ансамбъл „Гъдулица", Фолклорен ансамбъл „Палавници", фолклорен състав при СОУ „Екзарх Антим I", Ансамбъл „Колеви", Танцов ансамбъл „Перлата на Зала" от Унгария, Ансамбъл за народни танци „Солнцеворот" от Русия, Институт „Конфуций" към Великотърновски университет „Св.Св. Кирил и Методий" и Народният инструментален оркестър към Фолклорен ансамбъл "Любчо Сантов" от Македония.