/ Община Стара Загора
Над 100 деца до 10 годишна възраст от 12 клуба в страната се състезаваха във второто издание на турнира по киокушин карате за Купа „Стара Загора“. Той бе включен в програмата за отбелязване на празника на Стара Загора 5 октомври.
 

Над 100 деца от цялата страна участваха в киокушин карате турнир за Купа Стара Загора
Община Стара Загора


Турнирът откри ресорният зам.-кмет Красимира Чахова, която поздрави малчуганите и им пожела да растат здрави, да бъдат отлични ученици и да постигат успехи в избрания спорт. Представителите на Спортен клуб „Аскен“ - 6 момчета и две момичета оформиха старозагорското участие.

И това лято ще има безплатни занимания за деца и ученици

Възпитаниците на треньорите Мирослав Митев и Стоил Иванов завоюваха едно първо и две трети места, съобщи гл. експерт „Спортни дейности“ Асен Асенов, който е и основател на клуба. „Тази година направихме по-взискателен подбор и поставихме участниците пред по-големи трудности. Децата проявиха голям интерес и се справиха добре, получи се добър турнир“, сподели Асен Асенов.
 

Над 100 деца от цялата страна участваха в киокушин карате турнир за Купа Стара Загора
Община Стара Загора


Той уточни, че състезанието е първото за учебната година на федерацията. Децата са били придружени от родителите си и по всеобщо мнение, Стара Загора е най-удобното място като локация за организирането на турнира.

Турнирът се проведе в спортна зала „Иван Вазов“. Той е организиран от Община Стара Загора.