Мюсюлмани черпят с баклава десен кандидат за кмет
Мюсюлмани черпят с баклава десен кандидат за кмет / netinfo
Мюсюлмани от Казанлък почерпиха с баклава инженер Иван Лапчев- кандидатът за кмет на Казанлък от Обединената десница.

Това стана веднага след празничния намаз, посветен на започналия Рамазан Байрам.

Кандидатът на Десницата поздрави лично мюсюлманите от община Казанлък и им пожела здраве, добруване на техните семейства и берекет за района.

Инженер Иван Лапче бе единственият от кандидатите за кметове на Казанлък, който уважи юбилейната изложба, открита в Градската художествена галерия на града и посветена на 100-годишнината от рождението на художника Ненко Балкански.

В многобройните си срещи с представители на творческата интелигенция в града, Лапчев ги запозна с вижданията си за новото управление на общината, посветено на превръщането на Казанлък и района в сигурно място за живеене и превлекателно за реализация на млади хора.

Високите цени на автобусния транспорт в общината, узаконени с подписаните вече договори между досегашния кмет на града и фирми-превозвачи, продължават да са сред акцентите в предизборните срещи на кандидата на Обединената десница.

Особено силна е тревогата и вълнението от високата цена на превозите в селата от района.

Подобна тревога изразиха и жителите на село Кънчево, по време на среща с инженер Лапчев.

Съгласно подписаните нови договори, в сила от 3-ти септември, цената на билета от Казанлък до Кънчевотрябва да стане 1,30 лева.

На проведената общоселска среща там кандидатът на Десницата получи подкрепа и от кандидата за кмет на Кънчево Петър Петров, изразил желание да работи с млад и енергичен човек, който познава “цената на хляба”.

Днес и утре- събота и неделя предстоят нови срещи на кандидатите за общински съветници от Обединената десница в Казанлък и десният кандидат за кмет на общината Иван Лапчев.

От 14 часа те ще се срещнат с жителите на село Енина, които днес празнуват своя храмов празник.

Вечерта от 17 часа Лапчев и колегите му ще имат среща с жителите на село Черганово, където ще изразят и подкрепата си за втория мандат на независимия кандидат за кмет на селото инж. Светла Трифонова.

Благодарение усилията на Обединената десница в Казанлък и личната подкрепа на инж. Иван Лапчев, предоставил мощностите на своята печатница за целта, от следващата седмица след десетгодишно прекъсване отново започва да излиза вестник

“ Казанлък”.