Камбуров получи Почетния знак на Областния управител на Стара Загора
Голмайсторът в елитната футболна група на България за всички времена Мартин Камбуров получи Почетния знак на областния управител в Стара Загора.
 
„За мен е чест и удоволствие да Ви връча този знак. И аз, като всички фенове на футбола в Стара Загора, се гордея се с това, че в последните 4 години вие сте част от любимия ни отбор „Берое“.
 
Този отбор е един от символите на нашия град. Може би не е случаен фактът, че и предходният носител на титлата голмайстор на България Петър Жеков е носил зелената фланелка пет години и още казва, че пази „Берое“ в сърцето си.
 
Респект към Вашия висок професионализъм и футболното Ви майсторство. Пожелавам Ви да сбъднете и мечтата си да подобрите рекорда за най-много изиграни мачове в българския футболен елит“ каза областният управител Иван Чолаков при връчването на Почетния знак.
 
Известният ни спортист получи отличието заедно с грамота за изключителната спортна кариера и за високите му заслуги за успехите на „Берое“.
 
„Аз съм по-силен на терена, отколкото в думите“, отговори Мартин Камбуров и призна, че е много развълнуван от получаването на почетното отличие.
 
„От първия момент, в който дойдох в Стара Загора, усетих добротата на хората. Всички са отворени и позитивни към мен. Затова се радвам, че точно с този отбор бях обявен за голмайстор за всички времена. За мен това е голям рекорд. Надявам се, че с моята игра съм донесъл наслада на старозагорската публика“, каза той.

Берое плаща много щедро за головете на Камбуров (ВИДЕО) 

Футболистът на „Берое“ изрази увереност, че старозагорският отбор ще влезе в шестицата и добави, че тимът трябва да се бори с всички сили за Купата на България.
 
Запитан на какво отдава спортното си дълголетие, Мартин Камбуров заяви: „За мен годините са само цифра. Миналата година на 40 станах за шести път голмайстор на България в елитната футболна група“.
 
 
Областна администрация Стара Загора