Малък брой местни фирми свързват касовите си апарати с НАП
Малък брой местни фирми свързват касовите си апарати с НАП / НАП

Над 20 фирми на ден от Старозагорска област свързват касовите си апарати със сървърите на НАП.

Към момента не се предвиждат нови законодателни промени и удължаване на срока за осигуряване на дистанционна връзка с НАП. Търговците на течни горива, собствениците на аптеки и зърнопроизводителите (до 30 ноември), всички фирми трябва да свържат фискалните си системи с Националната агенция за приходите до 31 март 2012година, напомнят от НАП.

Над 8400 фирми от Старозагорска област, които са регистрирани по ДДС, вече са в процес на установяване на GPRS връзка от касовите си апарати до сървърите на НАП. Също до края на март 2012 г., изискването трябва да изпълнят и всички останали търговци в страната.

Всяко заинтересовано лице може да провери дали ползвания касов апарат може да бъде модифициран с допълнителен модул или се налага закупуването на нов. Информация може да бъде получена на телефон 0700 18 700, на цената на градски разговор, от фирмата производител или вносител на фискалното устройство или от страницата на НАП в интернет на www.nap.bg.

Изчакването до последния момент и неспазването на изискваният в Наредба Н-18 би довело до запечатване на търговския обект и налагане на имуществени санкции след изтичане на крайния срок, предупреждават от НАП.