Майката на Паоло раздава 200 тениски с лика му
Майката на Паоло раздава 200 тениски с лика му / Dariknews.bg

Промяна има при нас почернените завинаги майки. Никой друг не го интересува докато не се случи на него. Това каза в Стара Загора Нели Петрова, която изгуби дъщеря си Лора при пътен инцидент на пешеходна пътека във Варна.

Петрова се обяви за изцяло за нов Закон за движение по пътищата, а не за промяна, която се извършва на парче. Тя изрази надежда това да се случи през август и сподели, че мнозина от колегите й в парламентарната зала били съпричастни с идеята й. Разчитам на министър Ивайло Московски да има нов закон, работи се по текста, но все още няма работна група, добави почернената майка, която е и депутат от ГЕРБ.

Нели Петрова организира кръгла маса в Стара Загора за безопасното движение. На форума присъства и майката на 4-годишния Паоло, който беше прегазен на пешеходната улица в Стара Загора. Да почете годишнината от трагичния край на детето си Красимира Иванова е избрала инициатива, с която да популяризира и безопасността по пътищата като раздаде 200 тениски с лика на момченцето и с надписа „Аз съм бъдещето! Пази ме!".

„Не беше планирано като мащабна инициатива. Това беше нещо лично, което исках да направя по повод 1 година от смъртта на Паоло. Публикувах във фб информация, която беше подкрепена от много хора в страната. Кампанията е благотворителна, ще има още много тениски, които ще се разпространят", обясни Красимира Иванова. Тя застана категорично зад идеята, че на шофьорите, причинили смърт на пътя да им бъдат отнети книжките за правоуправление. Същото се отнася и за онези, които сядат зад волана пили или употребили наркотични вещества, допълни Нели Петрова.

Само за четири месеца по пътищата в Старозагорско са загинали седем човека, други 66 са били ранени.