Куп родни кинозвезди идват за фестивала „Златната липа”
Куп родни кинозвезди идват за фестивала „Златната липа” / БГНЕС, архив

Редица от най-популярните български актьори ще гостуват в Стара Загора за фестивала „Златната липа". Проявата започва днес и ще продължи до 4 юли, а в програмата са включени шест родни заглавия.

Водещи на официалното откриване, което е днес от 18,00 часа в залата на Държавна опера - Стара Загора ще са актрисата Десислава Моралес, позната от сериала „Четвърта власт" и Любомир Ковачев, популярен с участието си в поредицата „Забранена любов" и филма „Чужденецът".

Час по-рано започва посрещането на звездите на червения килим пред Държавна опера - Стара Загора. На него ще присъства и председателя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, както и Любен Чаталов, Симеон Лютаков, Александър Сано и Мартина Вачкова. За представянето на българския филм „Аз съм ти", който е част от конкурсната програма на „Златната липа" ще дойдат Деян Донков и Ирмена Чичикова.

На 2 юни е официалното откриване на изложбата на Симеон Лютаков, който миналата година бе водещ на церемониите по откриването и закриването на форума.

Във вторник от 19,00 часа любителите на българското кино ще могат да видят и последният проект на Ники Илиев - Живи легенди. За представянето му пристига целия състав в лицето на самия Ники Илиев, актрисата Саня Борисова, Орлин Павлов и др.

„Тази година любителите на киното ще могат да видят 33 филма от 14 страни. В конкурсната програма са девет заглавия. Селекцията бе направена от 70 заглавия", обяви директорът на фестивала Магдалена Ралчева.