Българите в чужбина може да пускат заявки за лични документи и без електронен подпис, съобщиха от МВнР
Българите в чужбина може да пускат заявки за лични документи и без електронен подпис, съобщиха от МВнР / iStock/Getty Images
Осем проекта на Община Казанлък получават одобрение за финансиране в Националната кампания „Чиста околна среда -2021“ на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда / ПУДООС / към Министерството на околната среда и водите.

От общо 833 проекта за финансиране със средства в размер до 10 000 лева за Община Казанлък ще бъдат финансирани три проекта. Кметство Хадижидимитрово ще получи финансиране по проект „Облагородяавне на спортно игрище“ в селото, Кметството в Розово ще получи финансиране за изпълнение на проект „Изграждане на автоматизирана поливна система в парка“ на селото, а за Казанлък финансиране печели проектът „Различните деца играят навън в град Казанлък“.

От 432 проекта на училища и обединени детски комплекси за финансиране със средства в размер до 50 000 лева Община Казанлък е одобрена с три. Ще бъдат изпълнени проектите на ОУ“Свети Свети Кирил и Методий“, село Кънчево за „Обособяване на кът за отдих и спорт“ и в Казанлък на Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов“ за „Естетизиране на средата чрез изграждане на класна стая на открито“ и Професионалната гимназия по транстпортен мениджмънт за „Обичам природата и аз участвам“.

От 392 одобрени проекта за цялата страна с до 5 000 лева ще бъдат финансирани проектите на две детски градини в Казанлък: ДГ №18 „Пчелица“ за проекта „В света на мъниците“ и ДГ №8 „Юрий Гагарин“ за проекта „Обичам природата – и аз участвам“.