ФОТОАПАРАТ
ФОТОАПАРАТ / ThinkStock/Getty Images
Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства очаква майсторите на изкуството на светлината – автори от град Казанлък и населените места в общината, за участие във Втория салон на казанлъшките фотографи.

Салонът се организира за втора поредна година. В първото му издание през 2018-а се включиха 42 – ма фотографи от община Казанлък, които представиха 140 свои работи. Изложбата от Салона премина при изключително голям успех и привлече нови съмишленици за каузата на единствения у нас Музей на фотографията.

През 2019-а година фотографският салон на Казанлък се организира през месец ноември. Ще се приемат до три снимки от автор. Срокът за представянето на снимките на място в Музея на фотографията в Казанлък е до 8 ноември, петък, включително. Специално жури ще определи творбите, които ще бъдат включени в изложбата от Салона, която ще се открие на 14 ноември в залата за временни експозиции на музея. 

За Салона свои снимки могат да подават както фотографи – професионалисти, така и любители. Салонът няма ограничение в темите и е без конкурсен характер. 
Снимките могат да бъдат цветни, монохромни, черно-бели. Творбите, селектирани за изложбата, остават във фонда на Музея на фотографията.