Калоян Дамянов-областен координатор на “Движение България на гражданите”
Калоян Дамянов-областен координатор на “Движение България на гражданите” / DarikNews.bg, архив

Националният съвет на "Движение България на гражданите" одобри областните координатори, общински председатели и общински ръководства на 10 областни града, като и на София-област и Пловдив-област. За старозагорски областен координатор бе избран Калоян Дамянов.

Калоян Дамянов е университетски преподавател, докторант в Тракийския университет, председател на Националната асоциация на ресурсните учители в България, която обединява над 900 работещи с деца със специални потребости в цялата страна. Има магистърска степен по „Интеркултурен и екологичен мениджмънт" в Ca Foscari University в Италия. В момента е част от делегация от Източна Европа в САЩ, където участва по програма на Държавния департамент за застъпничество и активиране на общностите за гражданско участие.

Общински председател на местното движение е Дима Динкова-директор на Българо-Френско Дружество Алианс Франсез-Стара Загора. Преподавател по френски, преводач. През 1999г год. Френската Република я удостоява с ордена на Академичните Палми за заслуги към френската култура.