Извозиха рекордно количество битови отпадъци
Извозиха рекордно количество битови отпадъци / община Стара Загора

844 тона битови отпадъци са извозени за два дни до депо „Мандра баир" от почистващата фирма „Зауба"АД. По последни данни в пролетното почистване са се включили 9800 жители на старозагорска община организирани в 102 групи.

Старт на кампанията, която продължи два дни, дадоха 262 служители и ръководството на общинската администрация, които от 9,30 ч. в събота започнаха почистване на Парк "Бранителите на Стара Загора".

Деца и възпитатели от Домовете за деца лишени от родителски грижи „Мария Терезия" и "Незабравка", и студенти от специалността „Социална педагогика" на Тракийския университет спазиха традицията да участват в кампанията.

Общо 21 училища с 3105 участници, 6 детски градини със 118 свои възпитаници и Тракийският университет с група от 260 студенти и преподаватели подкрепиха кампанията.

За първи път тази година в подножието на парк Аязмото почистваше група от Втора Тунджанска бригада.

Община Стара Загора осигури на всички желаещи да почистят край кооперациите и жилищата си граждани 25 000 чувала и 20 000 ръкавици. Почистващата фирма „Зауба" АД също предостави 20 000 чувала, 7 автомобила, 1 самосвал, както и 6 контейнеровоза.