/ Live.varna.bg
35 са свободните места за първолаци в Казанлък след първото класиране. Те са в три училища- ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ - 1 място, ОУ „Георги Кирков“ - 20 места и ОУ „Чудомир“ - 14 места. За подготвителна група в училище ОУ „Чудомир“ има 10 свободни места.

Излиза класирането за прием в първи клас и подготвителни групи в училищата

От днес до 23 юни, включително, казанлъшките родители ще могат да направят корекция на заявленията
-да направят нов избор на училище, да преподредят желанията и т. н. за второ класиране онлайн наhttps://school.kazanlak.bg  за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища. Резултатите ще бъдат обявени на 24 юни, а записването на класираните деца е от 25 до 27 юни, включително.

При наличие на свободни места след второ класиране срокът за кандидатстване за III класиране е от 29 юни до 2 юли, включително. Обявяване на класирането ще бъде на 3 юли, а записването ще бъде от 4 до 5 юли, включително.

Започна електронният прием за първи клас в Казанлък

Пълният график за прием
в училищата може да бъде разгледан на страницата на Община Казанлък в раздел „Дирекции и отдели“ – „Хуманитарни политики“ – „Образование“ – „Училища“, както и на https://school.kazanlak.bg  за първи клас иhttps://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища. На посочените страници могат да бъдат разгледани и правилата, организацията и критериите за електронен прием в подготвителни групи и първи клас в общинските училища на територията на община Казанлък.

За родителите, които нямат достъп до интернет, директорите на училища са създали необходимата организация за подаване на заявления (за тези, които не са подали преди първо класиране) или за корекция на вече подадено заявление на място в работните дни до края на периода на кандидатстване.