/ Община Горна Оряховица
Започна електронният прием в паралелките първи клас на училищата в Казанлък.

Електронният прием за първи клас в Казанлък започва на 30 май

Съгласно график на дейностите за електронен прием в подготвителна група и първи клас в общинските училища на територията на град Казанлък за учебната 2019/2020 година, началната дата за кандидатстване – отваряне на електронната Система за прием е на 30 май.

До 9 юни, включително, родителите ще могат да подават заявления за първо класиране онлайн на https://school.kazanlak.bg  за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училища.

Резултатите ще бъдат обявени на 12 юни, а записването на класираните деца ще бъде извършено от 13 до 18 юни, включителноОт 20 до 21 юни, включително, е срокът за кандидатстване за II класиране, а на 24 юни ще бъдат обявени  резултатите.

Срокът за записване е от 25 до 27 юни, включително. Срокът за кандидатстване за III класиране е от 29 юни до 2 юли, включително. Обявяване на класирането ще бъде на 3 юли, а записването ще бъде от 4 до 5 юли, включително.
 
 Предимство тази година получават деца, чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са ученици в същото училище, за което кандидатстват, независимо от постоянния и настоящия им адрес. Те автоматично се разпределят в първа група.

Датата и часът на подаване на заявлението в електронната система не влияе на окончателното класиране. За родителите, които нямат достъп до интернет, директорите на училища са създали необходимата организация за подаване на заявления на място в работните дни от 30 май до края на периода на кандидатстване.