Илия Златев става независим общински съветник, напуска БСП
Илия Златев става независим общински съветник, напуска БСП / DarikNews.bg, архив

Заявление за напускане групата на общинските съветници на БСП и оттегляне от поста председател ще депозира до дни Илия Златев. Причината е категоричното му присъединяване към АБВ, което автоматично означава, че ще напусне редиците и на соцпартията. В местния парламент доскорошният председател на старозагорските социалисти ще остане като независим общински съветник, въпреки че все още не е решил коя политическа формация ще получи подкрепата му.

„.За мен е абсолютно нормално да освободя поста ръководител на групата в Общинския съвет, тъй като не съм съгласен с политиката, която води националното управление на социалистите. Явно това партийно ръководство няма достойнство да подаде оставка след катастрофалните изборни резултати. След неделя стана ясно, че монопола на БСП в лявото пространство свърши. С политиката на омраза, противопоставяне, на непрекъснато търсене на врага с партиен билет, партията започна да се топи. Ако това ръководство, начело със Сергей Станишев не се оттегли, и на следващите парламентарни избори резултатите отново ще бъдат трагични", коментира Илия Златев.

Според него, до края на годината трябва да има предсрочни парламентарни избори, тъй като има дефицит на доверие в Парламента и в основните политически играчи. Бъдещото управление на страната Златев вижда в широка коалиция, която трябва да изготви ясно споразумение със срокове и ангажименти. „Ако БСП се прилепи до организацията на Николай Бареков, която е плод на политическо инженерство, хората ще ги прогонят с камъни", бе коментара на Илия Златев по повод дадената заявка от лидера на ББЦ , че е готов да управлява с БСП, но без Станишев.