сесия Стара Загора
сесия Стара Загора / община Стара Загора
Ресорният зам.-кмет и председател на конкурсната комисия Йордан Николов предлага на Общинския съвет да избере управител на „Тролейбусни и автобусни превози“ между двамата кандидати, класирали се на първо и второ място-Георги Станчев и Марин Маринов.

Седем кандидати бяха подали своите документи за участие в конкурса.

След първия етап – проверка на съответствие на представените документи с предварително обявените изисквания, бяха допуснати шестима.

Вторият етап на конкурса се проведе на 3 декември, а допуснати до него бяха Георги Станчев, Евгений Енев, Койчо Койчев, Марин Маринов и Ромео Петров. Те представиха разработените от тях програми за дейността и развитието на дружеството през следващия 3-годишен период.

Един от допуснатите участници до втория етап на конкурса – Антон Антонов, не представи разработена програма и не се яви пред комисията.

След проведеното събеседване, членовете на комисията класираха на първо място Георги Петров Станчев, получил пет първи места, едно второ място, две четвърти и едно пето място. Втори е Марин Нанев Маринов – получил четири втори места, три трети места и две четвърти места.

Трети е Ромео Радков Петров, а Койчо Вълчанов Койчев и Евгений Желязков Енев, са класирани на четвърто и пето място.

Изборът на нов управител на общинския превозвач за срок от три години, трябва да стане на последното за годината заседание на Общинския съвет, което ще се проведе на 17 декември.