/ iStock/Getty Images
Нарушителите ще бъдат наказвани с глоба от 20 лв., като при повторно нарушение ще се налага глоба в размер на 100 лв.
И Община Мъглиж въвежда вечерен час, от 19:00 до 05:00 часа. Това съобщи заместник-кметът Душо Гавазов.

Въвеждат вечерен час за цялата Смолянска област

Издадена е заповед от кмета Господин Господинов. Мярката се предприема във връзка с превенцията срещу разпространението на коронавируса и масовото завръщане на жители на града от чужбина.

Изключение се допуска при необходимост от Спешна медицинска помощ, при мероприятия на установена смърт и за хора, работещи на смени.

Вечерен час в Белица, работилите в Банско – под карантина

Нарушителите ще бъдат връщани по домовете и ще бъдат наказвани с глоба от 20 лв.
При повторно нарушение ще се налага глоба в размер на 100 лв. Работното време на търговските обекти (аптеки, дрогерии, хранителни стоки, промишлени стоки и др.) ще бъде до 18:30 часа.

Зареждането на търговските обекти да се извършва от собственика или управителя на магазина, с цел недопускане събиране на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места. 

Пореден случай: Мъж, завърнал се от чужбина наруши карантината си в Казанлък

Нарушителите ще се наказват с глоба 100 лв. и 300 лв. при повторно нарушение.
"Очаква се в близките дни да се завърнат между 2000 и 2600 души. Получаваме информацията за завърналите се лица с голямо закъснение - от 2 до 4 дни.

Хубавото е, че сме малка община и хората се познават. Подават сигнали. Докато ги издирим обаче, те вече са направили контакти. В момента имаме почти 80 лица под карантина", обясни Душо Гавазов.