среща
среща / община Казанлък
Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се срещна с новоназначения вицеконсул на Република Турция в Пловдив Гюлджан Окчун и секретаря на консулството Ерхан Арабаджиев. Г-жа Окчун сподели, че е силно привързана към Казанлък, защото това е родният и град и е настоявала опознавателните й срещи да започнат от тук. „Идвам с надеждата и вярата, че ще работим заедно!“, посочи тя и отбеляза положителните промени в града и запазения силен дух в него.

Двете страни изразиха надежда за продължаване на добрите съвместни контакти, с възможности за побратимяване на Града на розите с град от Турция, обмяна на опит в сферата на културата. Новият вицеконсул на Турция получи като подарък от Кмета на Казанлък значка - символ на града.

В програма на г-жа Окчун са предвидени опознавателни срещи и с други кметове и бизнеса в Област Стара Загора.

Решението за назначаване на група турски посланици и постоянни представители към международни организации беше съобщено на 12 септември от Външното министерство в Анкара. Новият турски посланик у нас за първи път също е жена – Нейно превъзходителство Айлин Сеизкьолк. Освен с посолството в София, Република Турция е представена у нас и с Генерални консулства в Пловдив и Бургас.