Директори пишат на кмет
Директори пишат на кмет / netinfo
Кога ще се реши въпросът с горивата за детските градини?

Това питат в изпратено до кмета на общината Стефан Дамянов писмо директори на училища и детски градини , членове на Сдружението на директорите в средното образование в Република България.

Те настояват и за становището на кмета по определените от тях като “изключително тревожни въпроси”.

В писмото си подписалите го от казанлъшката секция, питат кмета Дамянов кога ще се реши проблема със средствата, предвидени за капиталови ремонти и кога ще започне ритмичното превеждане на средствата за издръжка на децата в детските градини, пътните разходи за учителите.

Директорите на училища настояват и за отговор от кмета кога ще се изчистят старите задължения на училища от минали години , направени за горива, данък сгради и такса смет.

В писмото се настоява също за превеждане на сумите за училища, предвидени за проведените на тяхна територия олимпиади, решаване на въпроса с общинските средства за даровитите деца, парите за работно облекло и издръжка на яслените групи и здравните кабинети в обединените детски заведения.

Авторите на писмото настояват за изработването на ясни правила и механизми за определяне на размера на работните заплати на учителите и директорите на детски градини.