/ Тракийски университет
Департаментът за информация и повишаване квалификацията на учителите към ТрУ организира двудневно онлайн обучение на тема “Медийната грамотност като методика” на 24 и 25 ноември, от 14:30 часа, съобщиха от Тракийски университет.

С престижен немски университет ще си сътрудничи ТрУ

Обучението е част от проект “Преподаване чрез медийна грамотност”, реализиран от Асоциация за кариерно развитие и обучение в партньорство с Media Education Lab - САЩ, ДИПКУ към Тракийски университет и Софийски университет, с финансовата подкрепа на Посолство на САЩ в България.

То е подходящо за учители от всички образователни степени и видове образователни институции. Подходящо е и за университетски преподаватели, които биха могли да водят избираеми дисциплини по тази тема или за лично самоусъвършенстване.

Министър Вълчев: Тракийският университет е един от най-ценните капитали на Стара Загора

Участниците ще преминат през различни теоретични и практични модули на теми, свързани с прилагане на методиката на обучение по медийна грамотност в различни дисциплини.

Ще бъдат представени основните подходи в практиката на обучението по медийната грамотност:

- развитие на умения за критично и аналитично мислене чрез проблемно ориентирано обучение

- развитие на комуникационни умения и умения за съвместно решаване на проблеми с творчески подход чрез проектно-ориентирано обучение, учене чрез правене и учене чрез създаване в дигитална среда


В рамките на проекта е предвидено и учредяване на клубове по медийна грамотност в пет училища в област Стара Загора, в които ученици от различни възрасти ще придобият и развият тези умения в извънкласни занятия.

Лектори:

Рене Хобс, Media Education Lab, САЩ

Памела Стигър, Media Education Lab, САЩ

Проф. д-р Данаил Данов, СУ

Милена Илиева, Асоциация за кариерно развитие и обучение

Всеки участник ще получи удостоверение с един квалификационен кредит.

Регистрираните участници ще получат линк за обучението на 23 ноември.


За справки 0889/ 399-903 - проф. д-р Галя Кожухарова.