/ Сдружение "Самаряни"
За първи път в историята на Конкурса „Добрият Самарянин”, един човек изпраща две номинации. Това е Димитринка Костова, която отличава Дида, Галина и Ева, които  дариха своите коси
Добротворците: Дида Димитрова Дамянова - десетокласничка, Галина Бинева Колева и Ева Пламенова Ролева - майки на третокласници, старозагорки.

Добротворството: Дида е десетокласничка и учи в СУ "Максим Горки", Стара Загора. Галина и Ева са майки на третокласници от XI ОУ "Николай Лилиев". Какво ги обединява? И трите специално "отглеждат" своите коси, които през м. юни, 2017 г., даряват в подкрепа на онкоболни жени.

Включват се в инициативата, защото искат да помогнат с нещо, което имат, но което е важно за някой друг, попаднал в трудна ситуация при срещата си с болест. Казват, че знаят, че не всеки, който се нуждае от перука, може да си я позволи. Когато човек е в труден период и се бори с коварна болест има нужда от подкрепа и жест, който да му вдъхне надежда.

Затова и трите в продължение на месеци се грижат по специален начин за своите коси, за да могат те да покрият всички изисквания и условия за дарение. Така тяхното желание е да насърчат и окажат подкрепа на онкоболна жена или дете.

Хора, които са преминали през такъв труден период в живота си споделят от своя опит, че именно загубата на коса е много силно травмираща за болните от рак. Някои се притесняват дори повече от факта, че са без коса, отколкото от самата болест! Но загубата на косата е решим проблем! Стъпка в подкрепа на тази кауза направиха и трите млади жени от Стара Загора.