/ Община Стара Загора, архив
Засилена ежедневна дезинфекция предприемат общинското дружество „Автобусни и тролейбусни превози“ и „Зара Бус“ ООД, извършващи обществен превоз на пътници на територията на община Стара Загора.

Община Стара Загора създава онлайн приемна заради коронавируса

Превантивните действия са по разпореждане на кмета Живко Тодоров. Както превозните средства, така и клиентските пространства на Автогарата и пунктовете за продажба на билети в града ще бъдат дезинфекцирани, според изискванията и предписанията на Регионалната здравна инспекция.

Община Стара Загора със строги мерки срещу разпространение на коронавирус

Създадена е необходимата организация в дружествата за осигуряване на лични предпазни средства за служителите - като маски за еднократна употреба, дезинфектанти за ръце и предпазни очила.

Заради коронавируса: Забраняват сборните групи в детските градини в Стара Загора

С биоцидни препарати, разрешени от Министерството на здравеопазването, имащи действие 12 часа, се извършва дезинфекция на повърхностите, с които най-често гражданите имат досег в транспортните средства - седалки, дръжки на врати, прегради и парапети.

Затварят се читалните зали и се преустановяват събитията в библиотеката в Стара Загора

Засилените мерки са по повод регистрираните случаи на COVID-19 на територията на България и повишаване на сигурността на гражданите в обществения транспорт.

И Операта в Стара Загора с мерки срещу разпространението на коронавируса

Контролът по изпълнение на инструкциите на РЗИ и на заповедите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, и на кмета на Общината Живко Тодоров, както и отговорността за тяхното спазване са възложени на управителите на общинското дружество „Автобусни и тролейбусни превози“ и на „Зара Бус“ ООД.