В Инфекциозното отделение има 17 легла с възможност за увеличаване на капацитета до 34
УМБАЛ „Канев“ в Русе е готова да приема пациенти с грипоподобни симптоми със съмнения за коронавирус. Това съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение Иван Иванов.

Показаха защитните облекла, които ще пазят медиците ни от коронавируса (ВИДЕО)

В Инфекциозното отделение има 17 легла с възможност за увеличаване на капацитета до 34 легла
. През миналата седмица е изпратено писмо до министъра на здравеопазването, който е разрешил допълнително да могат да се разкрият до 30 легла в стария корпус на болницата в бившето детско отделение.

Детската кухня и Домашен социален патронаж в Плевен ще работят въпреки случаите на коронавирус

Към момента там има готови 10 легла, а останалите ще бъдат разкрити при необходимост. Допълнително ще бъдат поставени и дезинфектанти на повече ключови места в болницата, за да се увеличи сигурността за пациентите.

Сервитьорка в Банско е със съмнение за коронавирус

УМБАЛ „Канев“ разполага с 200 комплекта гащеризони, 80 маски от висок клас,
които са предимно за Инфекциозно и Спешно отделение. При влошаване на пациенти, ще бъдат транспортирани в специализирани клиники, за да не се допусне вътреболнична зараза.

РЗИ-Габрово с препоръки към работодателите в областта заради коронавируса

Ако се наложи, в УМБАЛ „Канев“ може да се приемат пациенти от страната, които не са болни от коронавирус. Към момента, в Русе няма установен случай на коронавирус. Всички 12 проби, взети от пациенти с белодробни заболявания, са отрицателни.

Заради коронавируса: Организация в Плевен и Габрово за взимането на пенсиите от пощите

Потвърждение се чака единствено на втората проба на единия от задържаните миналата седмица на "Дунав мост" двама афганистанци.
БГНЕС