All kindergartens in Sofia are ready to open on January 4
All kindergartens in Sofia are ready to open on January 4 / iStock/Getty Images
Младежи са готови да бъдат доброволци в ковид кризата
Младежи са готови да бъдат доброволци и да помагат на нуждаещите се старозагорци по време на ковид кризата. Те са членове на Младежкия Международен център, съобщи ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова за DarikNews.

Тя увери, че социалните услуги в общината-Домашен социален патронаж, Диетичен стол и Детска млечна кухня, продължават да развиват своята дейност.

Децата на работещите на първа линия в борбата с коронавируса посещават дежурните детска ясла и градина в Стара Загора. Шест са били записаните малчугани в Детска градина №2 „Зорница”, а три деца- в Детска ясла №7 „Еделвайс” в първия ден от седмицата.

8 деца са прекрачили тази сутрин прага на забавачниците, като 3 от тях са в детската ясла и 5 са в детската градина. Общият брой на подадените заявления за посещение на дежурните детски заведения до момента е 12.

Детските заведения са дежурни във времето на противоепидемичните мерки, въведени в цялата страна от 22 до 31 март. Те ще се посещават от деца на лекари, медицински сестри и санитари работещи в COVID-отделения, както и на хора с други професии, които са на първа линия в борбата със заразата.

Втора градина се намира на адрес: ул. „Стефан Стамболов” №35, телефон за връзка 042/ 646013 - директор Алис Явашева.

Детска ясла №7 „Еделвайс” е на адрес: ул."Княз Александър Батенберг" № 30. Телефонът за връзка с директора Славейка Георгиева е 042/62 22 45.

Нуждаещите се родители трябва да подадат заявления на място, да представят служебна бележка удостоверяваща местоработата им здравния картон на детето, който удостоверява докога то е посещавало ясла или градина, както и че не е било в контакт със заразно болни.