Д-р Петър Атанасов: Хората да са спокойни за работните си места в болницата
Д-р Петър Атанасов: Хората да са спокойни за работните си места в болницата / netinfo
Д-р Петър Атанасов: Хората да са спокойни за работните си места в болницата
49241
Д-р Петър Атанасов: Хората да са спокойни за работните си места в болницата
  • Д-р Петър Атанасов: Хората да са спокойни за работните си места в болницата

Моето назначение не предвещава събития като обединение на двете болници и уволнения на хора, заяви пред Дарик новият изпълнителен директор на МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович" д-р Петър Атанасов.

Хирургът оглави вчера здравното заведение по решение на Борда на директорите.Фактически обаче ще започне да ръководи болницата от понеделник.

Досегашният директор д-р Николай Колев е освободен, но остава зам.-председател на Борда. Решението е взето на заседание, на което са присъствали председателят на Борда Зоя Вълева и членовете д-р Атанасов и д-р Колев.

„Кадровата промяна е продиктувана от желанието ни да работим по-добре, да се подобри мениджмънтът и съответно по този начин да вдигнем приходите и да намалим, колкото е възможно, не малките дългове", коментира рокадата д-р Атанасов.

„Отново започнаха да се тиражират в пространството сценарии на обединение на болниците, на уволняване на хора. Искам още от сега да кажа, че това изобщо не е било предмет на дискудия с когото и да е било, няма да се случи. Така че хората искам да са спокойни, всеки да си гледа работата и да е спокойна за работното си място", подчерта новият директор.

Чуйте подробности в прикачения звуков файл.

Д-р Петър Атанасов е роден в гр. Първомай. След завършването на висшето си медицинско образование е бил ординатор в Окръжна болница - Хасково, началник на Хирургическо отделение в МБАЛ - Гълъбово, управител на Гълъбовската болница. Работил е като ординатор в Хирургическо отделение на МБАЛ - Димитровград.
От 1996 до 2001 г. е работил в Тунис. В същото това време (от 1996 до 2002 г.) там е работил и настоящият здравен министър д-р Стефан Константинов.