Чакат експертизи по дело за фалшифи карти
Чакат експертизи по дело за фалшифи карти / netinfo

Разследването на делото за фалшифициране на банкови карти продължава с разпит на свидетели и с изготвяне на експертизи, научи Дарик.

Групата, изговяла фалшифи банкови карти и теглила чрез тях пари от банкомати в чужбина бе разбита на 5 декември 2006 г.при специализирана операция на Национална служба "Борба с организираната престъпност" и местното звено. Тогава бяха задържани шестима мъже.

Четирима от тях са внесли в Окръжния съд в Стара Загора жалби относно наложения им постоянен арест и ще настояват мерките им за неотклонение да бъдат изменени в по-леки. Делата ще се гледат през следващата седмица.

В момента в столицата продължава работата по експертизите на откритите в групата карти и на иззетите компютри, ползвани за подправянето им. Заключенията на експертизите ще бъдат готови най-рано след месец.

Срещу шестимата мъже Окръжна прокуратура - Стара Загора повдигна обвинение за престъпление по член 243, ал. 2 т. 3 от Наказателния кодекс, а срещу един от тях и за престъпление по член 308, алинея 2 от НК - за фалшифициране на свидетелства за правоуправление.